A január általában lassú időszak a pénztáraknál, de szerencsére az M3GAN-unk szórakoztat minket. A gyilkos robotbabáról szóló film, bár nem lett abszolút kasszasiker, tisztességes pénzt keresett, és az M3GAN meglepően pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól és a rajongóktól. Talán még fontosabb, hogy az internet szereti, de mi is az az M3GAN?

Az M3GAN-t mint karaktert övező intrikákhoz hozzátartozik az is, hogy kevésbé világos, hogy a film hogyan késztette munkáját. Nem arról van szó, hogy az M3GAN csinál valami különösebben egyedit vagy meglepőt, de képes annyira elmosni a vonalakat, hogy ne mindig tudjuk megmondani, hogy valódi vagy CGI-vel van-e dolgunk. Mint kiderült, az M3GAN egy kicsit mindenből.

M3GAN A baba
A késő este Seth Myersszel együtt fellépő M3GAN sztár, Allison Williams az M3GAN képernyőre való elkészítésének folyamatáról beszélt, és arról, hogy pontosan mi az, ami ellen fellépett, amikor jeleneteket osztott meg a gyilkos babával. Ennek többféle módja is volt, attól függően, hogy mire volt szüksége a jelenetnek. Williams szerint az M3GAN legfélelmetesebb verziója mozgott a legkevesebbet. Elmagyarázta…

Többféle módon értük el őt. Az egyik olyan volt, mint egy statikus, állítható baba, ami nem csinált semmit, de félelmetes volt. Szerintem a legfélelmetesebb. Szerintem igen, mert nagy valószínűséggel valahol a sarokban maradt. És akkor olyan, mintha kiszaladnál a fürdőszobába, aztán elszaladsz mellette, és ő csak ott van. Szóval ő volt a legijesztőbb.

M3GAN Az Animatronic
Természetesen az M3GAN-nak még mozognia kell, hogy valóban ijesztő legyen. Ennek egyik módja egy animált figura vagy animatronic használata volt. Az animatronikus technológia hosszú utat tett meg, és Williams szerint ez egy bonyolult folyamat volt, amely nem mindig működött, de valószínűleg ez volt a leglenyűgözőbb is. Williams folytatta…

Aztán volt egy animatronic, aminek működéséhez, azt hiszem, hat ember kellett. Volt egy bábszínész, egy markolat mozgatta, és két ember a videojáték-vezérlőknek látszott, szerintem nem voltak azok, akik olyanok voltak, mintha megmozgatták volna az arcát, és pislogni kezdene, meg ilyesmi. Aztán egy fickó a kapcsolótáblánál, aki irányította a hangját és a tényleges mechanizmusokat, amelyek miatt működött. Ez volt a legbonyolultabb, nagyon temperamentumos volt.

M3GAN A színésznő
Végül, voltak idők, amikor az M3GAN-nak többet kellett mozognia, vagy gyorsabban kellett haladnia, mint amennyit egy animatronic lehetővé tenne. Ekkor hívtak be egy igazi, maszkot viselő személyt. Az M3GAN-ból elterjedt pillanatok, mint a híres táncos jelenet, így kerültek le. Bár Williams szerint ez is ijesztő volt…

Aztán ott volt Amie. Amie 12 éves volt, amikor elkészítettük a filmet, és előadta az M3GAN-t. Amikor például táncolt, az Amie volt. Egy ponton nagyon specifikus módon fut át az erdőn, ami szintén Amie volt. Ez azért is félelmetes volt, mert Amie olyan, mint ha valakibe napfényt tudna tenni, az Amie. Olyan vidám és édes. De a maszk félelmetes, így amikor ránézel, azt kellett mondanom magamnak: „mosolyog a maszk alatt, mosolyog a maszk alatt…”

Mindent összevetve, az M3GAN létrehozásának e három módszere összeállt, hogy emlékezetes filmet készítsenek. Ilyen siker esetén el kell tűnődnünk, hogy láthatnánk-e az M3GAN folytatását. Addigra talán még több módot találnak a karakter életre keltésére.

https://huggingface.co/spaces/xsdsas/Ver-Avatar-2-El-sentido-del-agua-Pelicula-Completa/discussions/3

https://unsplash.com/@vercuevana3avatar

https://voir-film-megan-2023.statuspage.io/

https://voir-film-avatar-2-la-voie-de-leau-2022.statuspage.io/

https://voir-film-tirailleurs-2023.statuspage.io/

https://voir-film-one-piece-red.statuspage.io/

https://el-gato-con-botas-el-ultimo-deseo-pelicula-completa.statuspage.io/

https://avatar-la-voie-de-leau-streaming-vostfr.statuspage.io/

https://voir-film-avatar-2-streaming-vf.statuspage.io/